Lichaamsgerichte Psychotherapie

Een individuele sessie lichaamsgerichte psychotherapie gaat een laag dieper dan het praten en begrijpen. Daardoor kom je snel tot de kern van de probleem. Je lichaam kent antwoorden. Gedurende je leven doe je veel ervaringen op en de effecten van die ervaringen zijn in je lichaam opgeslagen. Als je die ervaring aanspreekt, komt je lichaam ook met oplossingen.

 

Ervaren ipv bedenken
Lichaamsgerichte psychotherapie biedt een combinatie van praten en ervaringsgericht werken. Daarbij schakel je je hoofd niet uit, maar laat je het even niet het enige zijn dat leidend is. Het doel is niet om uitgebreid in te gaan op het verleden, maar om te ervaren wat er zich hier en nu aandient en hoe je daarmee omgaat. Wat voel je, wat denk je, wat doe je? Kunnen we samen kijken naar wat daarachter zit? Compassie en begrip voor wat in de schaduw zit geeft ontspanning en rust in je hoofd. Vanuit deze ruimte kun je weer nieuwe gezondere patronen ontwikkelen.

 

Meer jezelf zijn
In de praktijk levert dit op dat je bekende patronen meer kunt loslaten en daarmee meer ruimte en vrijheid ervaart om te kiezen hoe je omgaat met jezelf en met de mensen en situaties die op je pad komen. Je komt daarmee dichter bij wie jij werkelijk bent en wat jij bij te dragen hebt aan deze wereld. Hoofd, hart en lichaam vormen weer een afgestemd, vitaal geheel. Dit geeft bewustwording, energie, vervulling en plezier in je leven.

Met verschillende methoden begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier d.w.z. lichaamsgerichte oefeningen en houdingen, technieken uit de gestalt, ademwerk, opstellingen, bodydrama, mindfulness, trauma als ook uit de cognitieve gedragstherapie.

Praktisch

 

Intakegesprek
We starten met een vrijblijvend intakegesprek waarin je kunt vertellen wat je zoekt en waar je tegen aan loopt. Na je verhaal gehoord te hebben, zal ik aangeven hoe we samen aan het werk kunnen gaan. Pas daarna neem jij het besluit om al dan niet bij mij in therapie te gaan. Belangrijk is dat zowel jij als ik het idee hebben dat de therapie zal bijdragen aan jouw herstel.

 

 Korte wachtlijst

Laat hier je gegevens achter dan neem ik zodra er plek is contact met je op voor het plannen van een intake. 

 

Behandelovereenkomst
Na het intakegesprek stellen we een behandelovereenkomst op gericht op jouw doelstelling.

 

Tarieven
Een individuele sessie duurt ongeveer 75 minuten kost 95 euro. Deze therapie is vrijgesteld van btw. Het is mogelijk een deel van de kosten vergoed te krijgen door je aanvullende zorgverzekering. Hier is een overzicht welke zorgverzekeraars vergoeden. Tevens is het mogelijk om een ontwikkeltraject door je werkgever te laten vergoeden.

 

Annuleren
Het afzeggen van de afspraak is tot 48 uur voor aanvang van de sessie kosteloos. Afzeggen binnen 48 uur kan het gehele bedrag in rekening worden gebracht.

 

Beroepsvereniging
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP, wat staat voor Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie. Ook ben ik opgenomen in het register van de RBCZ, Register voor Beroepsoefenaren Complemaitaire Zorg en sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 27834692.

 

Klachtenregeling
De SBLP kent een klachtenregeling. Vraag zo nodig om meer informatie bij mij of bij het secretariaat van de SBLP. Ik ben volgens de wettelijke verplichting aangesloten bij WKKGZ Geschillenregeling CAM COOP. Wanneer de klachtenregeling niet (meer) volstaat, kan een beroep gedaan worden op het tuchtrecht TZC.

Heldere uitleg van Helga van Leur over Burn-out.

Leuke uitleg en tips van Eric Schreuder over stress.