Basiscursus Leven in je Lijf

Veel mensen zitten in hun hoofd en hebben weinig of geen contact met hun gevoelens waardoor ze  o.a. veel gaan piekeren en spanningsklachten in hun lijf ervaren. Lichaamswerk is de ingang om hoofd en lijf weer samen te brengen. 

Het opnieuw in contact komen met je lichaam zorgt ervoor dat je steviger en krachtiger met je voeten op de grond gaat staan, zowel letterlijk als figuurlijk. Door lichaamsgerichte oefeningen word je je gewaar van wat je lichaam te vertellen heeft. Wanneer je bewust bent van van de lichaamssignalen en daar meer naar luistert kom je beter in je vel te zitten, kun je beter je grenzen aangeven en makkelijker contact maken. De workshops en cursussen Leven in je Lijf geven je meer rust, inzicht en vertrouwen in jezelf. Ontdek op een speelse manier in een veilige en respectvolle groep hoe jij in het leven staat en doe nieuwe ervaringen op!

 

Programma
In 6 avonden maken we een reis langs de segmenten in ons lijf en de bijbehorende thema's zoals veiligheid, voeding, grenzen, kracht en support. Dit doen we o.a. met behulp van meditatie, beweging, adem- en contactoefeningen en expressie. 

 

Praktische gegevens
De cursus kost € 225,-- (deels vergoed indien aanvullend verzekerd) voor 6 dinsdag avonden van 19.30-22 uur. 

Data

Dinsdag avond (19.30-22u): 

  • 14, 21, 28 mei, 4, 11, 18 juni 2024

  • 17, 24 sept, 1, 8, 15, 22 oktober 2024

  • 12, 19, 26 nov, 3, 10, 17 dec 2024

 

Locatie

Wevehuis, Aartsbisschop Romerostraat 332 te Utrecht. Gratis parkeren voor de deur.

 

Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig of dit iets is voor jou? Bel of mail mij gerust.

 

3-daagse basiscursus Leven in je Lijf

De basiscursus Leven in je Lijf ervaren in 3 dagen. Met niet 1 maar 2 ervaren trainers, Norma uit Utrecht en Mathilde uit Westervoort. Dat belooft een inspirerend en verdiepende cursus te worden. Daarmee is deze 3-daagse interessant voor zowel mensen die nog geen ervaring hebben met Leven in je Lijf, als oud-deelnemers die hun ervaringen willen verdiepen, ophalen en verfijnen.


Programma
In 3 achtereenvolgende dagen maken we een reis langs 5 lichaamssegmenten en de bijbehorende thema's. Dit doen we o.a. met behulp van beweging, meditatie, ademoefeningen en expressie. 


De trainers
Mathilde en Norma zijn beide opgeleid in lichaamsgerichte (psycho)therapie en hebben een eigen praktijk. Na 5 jaar ieder zelf de cursus Leven in je lijf gegeven te hebben, vonden we het tijd worden om hem eindelijk eens samen te geven! 


Praktische gegevens
De 3-daagse cursus kost 350 euro incl. koffie, thee en lekkers.
Vroegboekkorting: 333 euro bij aanmelding vóór 15 januari 2024.


Data
Vrijdag 9, zaterdag 10, zondag 11 februari 2024, 10.00 – 17.30 uur 


Locatie
Under The Tree in Arnhem

Verdiepingscursus Ken je Karakter

De verdiepingscursus is geschikt als je de basiscursus “Leven in je Lijf” hebt gevolgd of op een andere manier al intensiever kennis hebt gemaakt met lichaamswerk. In deze cursus ga je onderzoeken hoe de ervaringen die je in de verschillende fases van je leven hebt opgedaan, invloed hebben op hoe je nu in het leven staat. Je gaat gedurende tien avonden steeds meer herkennen op welke manier jouw unieke levensgeschiedenis in jouw lichaam terug te vinden is, hoe jouw karakter zich gevormd heeft; met de belemmeringen, valkuilen en de kwaliteiten ervan. Dit aan de hand van de karakterstijlen:

1. Bestaan / gefragmenteerde karakterstijl

2. Gevoed zijn / behoeftige karakterstijl

3. Autonomie en zelfstandigheid / opgetilde karakterstijl

4. Zelfbeschikking en zelfexpressie / samengedrukte karakterstijl

5. Liefhebben en intimiteit / rigide karakterstijl

We werken dus steeds 2 avonden met 1 karakterstijl. De kwaliteiten ervan en we kijken naar de kwetsuur. Patronen worden hierdoor zichtbaarder en dat geeft ruimte om ze in je dagelijks leven te veranderen. Deze cursus heeft dezelfde vertrouwde structuur als de basiscursus.

 

Praktische gegevens
De cursus kost € 330,-- (incl. BTW) voor 10 dinsdag avonden van 19.30-22 uur. 

 

Data

Deze cursus wordt één keer per jaar gegeven. De eerst volgende cursusdata zijn:

Dinsdag avond (19.30-22u):

16, 23, 30 jan, 6, 13 en 27 febr, 5, 12, 19 en 26 maart 2024.

 

Locatie

Wevehuis, Aartsbisschop Romerostraat 332 te Utrecht. Gratis parkeren voor de deur.

 

Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig of dit iets is voor jou? Bel of mail mij gerust.

 

Deze cursussen wordt op meer dan 10 andere plaatsen in Nederland en België gegeven, zie www.netwerkleveninjelijf.nl.